Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Vodácké akce fórum Kajak VUT / Vodácké akce /

České Vrbné

Stránka  Stránka 1 z 30:  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  30  Další »  
Honza_L
Člen
#1 | Zasláno: 12 Srp 2024 17:55

Pavel D
Ahoj diky za odkaz, vyplnil jsem ho a ozvali se dokonce zpatky s zadosti o podrobnosti, ale taky ze s tim vlastne asi moc delat nemuzou..
Pavel D
Člen
#2 | Zasláno: 12 Srp 2024 14:03 | Změnil(a): Pavel D

Našel jsem dotazník SZÚ „Zdravotní problémy vzniklé v důsledku koupání nebo kontaktu s koupací vodou“, který se vztahuje i na vodní sporty na řece.

Netvrdím, že to něčemu pomůže, ale alespoň bychom mohli trochu "vylepšit" jejich statistiky. Takže pokud jsi po návštěvě kanálu měl/a zdravotní komplikace a nemáš problém být trochu angažovaný/á, vyplň následující online formulář
https://szu.cz/temata-zdravi-a-bezpecnosti/zivotni-prostredi/kvalita-vody/koupaliste- a-bazeny/dotaznik-zdravotni-problemy-vznikle-v-dusledku-koupani-nebo-kontaktu-s-koupa ci-vodou/
Majkl
Člen
#3 | Zasláno: 12 Srp 2024 10:38 | Změnil(a): Majkl

Vypadá to že naše zrušená účast byla nakonec výhra .

Ale tolik problémů tolika lidí by tomu podnětu už neakou váhu dodalo .
střecha
Člen
#4 | Zasláno: 12 Srp 2024 08:53

Tak to vypada, ze se to nevyhnulo ani nasi sobotni posadce. Zrejme jsem mel uz posilenou imunitu od minule, kdy jsem v kvetnu to nakonec "dolecil" kombinaci antibiotik a pak probiotik, protoze jinak bych nebyl schopen ani odjet do Francie.
Sehny
Člen
#5 | Zasláno: 10 Srp 2024 21:05

Pavel D
Tak hlavně že si to nakonec bez následků zvládl... S podáním na hygienu jsme to nikdy nezkoušeli. Obecně se u slalomových kanálů předpokládá, že ta voda je sračka . V Praze při dešti vedle nás plavaly vložky a mrtvé krysy, to už jsem hodně rychle vystupoval....

Ale letos to musí být něco ve vodě, protože běžně odpadne 1-2 lidi z výpravy, toto je naprosto bezprecedentně sračkojidní voda.

Jinak na veselejší téma. Rasťo a další se mě na Vrbném ptali na to, jak ovlivní chování lodi hrany a já jsem argumentoval, že popisují spíše chování svislosti boku lodi. Sám to vysvětlovat neumím, ale např. jsem našel toto video, kde kolem 9. minuty popisuje vliv hran a svislosti boku: https://youtu.be/N5KxXdb1hYE?feature=shared

Určitě takových videí bude více.
Pavel D
Člen
#6 | Zasláno: 10 Srp 2024 14:36

Ještě dodávám: Nenechme si srát na hlavu. A to doslova
Jena_M
Člen
#7 | Zasláno: 10 Srp 2024 12:17

Zdar,
mě to složilo v pondělí večer. Bylo to náhlé a rychlé. Teplota, průjem, zvracení. V úterý jsem si musel vzít dovolenou. Ale od středy už celkem v pohodě.
Pavel D
Člen
#8 | Zasláno: 10 Srp 2024 10:10 | Změnil(a): Pavel D

Tak s nedělí to nesouvisí. Já odjel v sobotu a stručně jsem dopadl takto:
Hlava začala bolet v neděli, zatím běžná únava. V pondělí se k tomu přidala nevolnost (bez zvracení), ale ještě jsem byl schopen práce na PC. V úterý jsem se pro bolest hlavy nemohl pohnout a celý den strávil v posteli a na záchodě, jedl jen piškoty s černým čajem, jakékoliv práce neschopen. Ve středu jsem zobnul Ibuprofen, abych zvládl dojít k lékaři. Předepsal prášky na střeva a vzal krev. Ve čtvrtek už jen bolest očí a celková únava. V pátek odpoledne se konečně vrátila nějaká energie a já mohl jít ven.
Jinak kompletní jaterní testy s pozitivním výsledkem, CRP a jakési lymfocity taky OK.

Kdyby to byl nějaký jednorázový problém s čistotou vody, tak to beru. Ale z vašich historek jsem pochopil, že to je dlouhodobý problém. Nějak se mi nedaří se s tím smířit I když moje vyšetření neprokázalo žádnou infekci, zvažuji poslat podnět k šetření na hygienu. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Chtělo by to nejlépe hromadný podnět, protože jednotlivé případy nejspíš moc neřeší, jak vyplývá z článku, co poslal Štěpán.

Pro představu, co se v povodí Vltavy všechno děje, viz https://www.mujrozhlas.cz/zpravy-z-jiznich-cech/odpadni-vody-tekly-na-stavbe-dalnice- d3-u-budejovic-do-nespravne-nadrze-kvuli
No hádejte, kde ústí zmiňovaný Dobrovodský potok do Vltavy? Ano, přesně tam, kde se slalomový kanál vrací do Vltavy (je to současně ta výpusť z čističky).
Sandy
Člen
#9 | Zasláno: 8 Srp 2024 21:12 | Změnil(a): Sandy

Tak snad se už nebudete divit, proč pořád vozíme Fernet a cpeme se černým uhlím speciálně já jsem na "kvalitu" vody v našich řekách háklivá extrémně a když se nedezinfikuju, mám 100% jistotu, že po víkendu zpravidla v úterý nad ránem začínám zvracet, a to vůbec nemusím plavat. Od doby, co jsme si oba dva prošli dost nepěknými záněty žaludku to už nepodceňujeme (já jsem tři týdny měla problém i s velmi pomalou chůzí, kdy se mi u jakéhokoliv pohybu dělalo špatně, o jídle nebyla moc řeč a většinu času jsem ležela v posteli, a Aleš to dotáhl ke kapačkám...).

A naštěstí díky kombinaci Fernetu a černého uhlí hned po pádlování a pak ještě uhlí pár dní, doplněné preventivně o Enditril, jsme ani tentokrát, když jste skoro všichni padli, neměli problém a jsme v pohodě.

Jinak černé uhlí doporučuju, pokud by ho někdo po kanálech chtěl zařadit do jídelníčku, toto:
https://www.zdravotal.cz/carbofit-tob-60/?hgtid=0555a373-ab80-4c76-8751-53c4719e8e5c
Stačí ho o hodně míň a nezapéká tolik.

Každopádně doufám, že všichni postižení už jsou v pohodě! a taktéž Damiánova hlava a krční páteř. Aneb jak psal Lukáš, sportem ku zdraví
radek
Člen
#10 | Zasláno: 8 Srp 2024 14:51

mě bolela akorát hlava jinak dobrý
střecha
Člen
#11 | Zasláno: 8 Srp 2024 13:43

Pavel D tady jeste nepsal, ze by mel nejake potize, tak se mi zda, ze to postihlo jen ucastniky nedelniho padlovani. Nebo snad byl tak narocny vecirek, ze soboty na nedeli, ze by se z toho vsichni po...
Lukas
Člen
#12 | Zasláno: 8 Srp 2024 09:13

Vodáckým sportem ku zdraví...
Štěpán Š
Člen
#13 | Zasláno: 8 Srp 2024 08:33 | Změnil(a): Štěpán Š

Ahoj,

no zdá se, že tentokrát byla voda (ta hnědá věc po které jsme jezdili) opravdu výživný koktejl. Potíže maji i lidí proti proudu viz denik.cz.
Já z neděle na pondělí dokonce naučil tuňáka lítat
JirkaK
Člen
#14 | Zasláno: 8 Srp 2024 07:28

Kanálová kledba se mi už docela dlouho vyhýbala a jelikož jsem nedenzifikoval tak si mě pěkně podala.
damianhruban
Člen
#15 | Zasláno: 7 Srp 2024 21:33

Zvracím a lítám jak divej od nedělní noci. Nejspíš to budou ty litry vody, co jsem vypil, když jsem plaval na tom středu. Ale praštil jsem se tam do hlavy, tak jsem šel radši na CT. Hlava prej překvapivě dobrý, ale dostal jsem fixaci na krční páteř, nicméně už zase vesele běhám jak laňka
Stránka  Stránka 1 z 30:  1  2  3  4  5  ...  26  27  28  29  30  Další » 
Vodácké akce fórum Kajak VUT / Vodácké akce / České Vrbné Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®