Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Ostatní akce fórum Kajak VUT / Ostatní akce /

Cestovatelské promítání

Stránka  Stránka 5 z 8:  « Předchozí  1  2  3  4  5  6  7  8  Další »  
Marek
Člen
#61 | Zasláno: 31 Led 2017 19:23 | Změnil(a): Marek

Marek
Člen
#62 | Zasláno: 31 Led 2017 14:08 | Změnil(a): Marek

honza_k
mikrofon by nemusel být potřeba, tamní mixpult má sluchátkový výstup. (čti nic se mi nechce nosit, ale pro jistotu ten jabra speaker můžu vzít)
honza_k
Člen
#63 | Zasláno: 31 Led 2017 11:09

Ze zahranicni sekce kajaku vut jsem se dozvedel, ze by byl zajem i o zaznam. Myslim si ze by to melo jit i jen pres vlc, muze nekdo vzit mikrofon? A ma s tim nekdo zkusenosti?
Marek
Člen
#64 | Zasláno: 24 Led 2017 19:22

Je mi líto. U Palečka dosáhnu pouze na upload 500 kbps, takže živý přenos je bez dalších technických opatření neproveditelný.
Marťas
Člen
#65 | Zasláno: 23 Led 2017 10:18

To jsou nápady Kdyby se tento nápad uschopnil tak bych si taky určitě udělal čas a usadil se s lahváčen u compu Prostě musíte pochopit, že i když jsme trochu dál tak na vás myslíme, máme vás rádi a chcem být s vámi.
Ondra
Člen
#66 | Zasláno: 22 Led 2017 21:47

Ivčo a ostatní,

moc se omlouvám, ale prvního promítání se bohužel nebudu moci zůčastnit, vlezla mi do toho jedna teambuildingová akce, která je "povinná". říkám to takto dopředu, ale pro další týdny můj zájem trvá. Pokud by tento záznam byl v nějakém audioarchívu, tak si ho rád pustím také. Díky a nezlobte se.
Ivca
Člen
#67 | Zasláno: 22 Led 2017 09:22

Marek
Dobrá, zkus půjčit tu věc, která přenáší zvuk.

Tady to ale nechám na rozhodnutí promítajících, jestli jsou ochotni takto své promítání přenášet. Tohle nemůžu řídit globálně, je to na zvážení každého.

V úterý uvidíme.
Marek
Člen
#68 | Zasláno: 20 Led 2017 20:49

Ivca
Vláďa
Pro jednoho diváka stačí skype. Z druhé strany, při použití streamovacích služeb jako třeba youtube live získáme záznam, může se dívat více lidí a navíc je to méně omezené datovým tokem (tolik se nesnaží být realtime, proto stačí o něco horší spojení). Ne tak pozitivní vlastností je pak to, že záznam / stream je potenciálně veřejný, s čímž může mít řečník i publikum problém. Technicky je ale lepší použít streamovací službu.

Co se týká zvuku, zmiňovaný jabra speaker má tolerovatelný prostorový mikrofon a můžu jej pujčit, pokud někdo nemá něco lepšího. (Téměř určitě někdo něco lepšího má, třeba nějaké lepší bezdrátové handsfree)

Obraz by se hodil i s řečníkem, ale přepínání více zdrojů obrazu (fotky, pohled do sálu) v rámci online streamu v polních podmínkách je na hraně současných technických možností a nevím, jestli to za přenos siluety v šeru stojí.

Jediný skutečný technický problém je tak propustnost / stabilita připojení a nezbývá, než to příště zkusit.
Ondra
Člen
#69 | Zasláno: 20 Led 2017 17:02

Ivčo, jak jsem níže napsal, můj zájem trvá a úterky si rezervuju na promítání s lahváčem v gauči. Věřím, že si z tím poradíme a postupně to vychytáme k dokonalosti. P.S: není to žádná velká věda, neboj! (teda pokud nezlobí net)
Vláďa
Člen
#70 | Zasláno: 20 Led 2017 12:38

Ivca
Z mého pohledu by měl stačit obyčejný Skype, dobrý mikrofon a slušné datové připojení na počítači, který promítá.

Dle mne slabá místa jsou mikrofon a připojení.
Ivca
Člen
#71 | Zasláno: 20 Led 2017 12:07

Když mi trochu podrobněji zkusíte vysvětlit co a jak a hodit nějaké odkazy a programy pro sdílení, tak to snad nějak příští týden splácám..
Spíš dej Ondro vědět, jestli se těch promítání vůbec hodláš zúčastnit, ať neplýtváme energií každé úterý....
honza_k
Člen
#72 | Zasláno: 19 Led 2017 12:32

Chytal jsem tam obstojne 3g takze i pokud by tam nejela mistni wifi tak by to asi slo. Jinak skype mam taky vyzkouseny, ale bojim se toho zvuku. asi by fakt bylo idealni, kdyby nekdo pujcil ten mikrofon.
Jinak IT podporu bych klidne zajistil, jen jsem pristi promitani mel v planu vynechat. pokud by to ale bylo potreba, tak tam zajdu.
Vláďa
Člen
#73 | Zasláno: 19 Led 2017 10:23

Ala a omega problému je, jaký je ve sklepě net
Ondra
Člen
#74 | Zasláno: 19 Led 2017 09:06

Ani já nejsem žádný ajťák, ale Lynč nebo WebEx a podobné vychytávky by měly fungovat. Na přenos zvuku by byl asi ten prostorový mikrofon super, ale pokud se nezadaří, myslím, že by postačil Jabra speaker (vybavení medové studně, federálu a určitě i jiných chlebodárců). Poslali byste mi na příští týdny meeting na "ondrej tecka vlasak zavinac federalmogul tecka com" s linkem na pristup do této konference prosim?
Zdeňka
Člen
#75 | Zasláno: 18 Led 2017 23:34

střecha
Nejsem ajtak, ale s Lync meetingy, neboli Skype for business mam docela zkušenost, stačí pripojeni k internetu (mam mobilni kancelář, ale nevim, jak jsou velky fotky kvuli sdileni a datum) a pres prostorovy mikrofon by to mohlo jít (můžu zkusit poptat).
Fotky by se musely promitat z toho daného počítače, kde je Lync a pripojeni na internet. Web kamera je podle me blbost, ale zvuk a fotky by sly sdilet..
Stránka  Stránka 5 z 8:  « Předchozí  1  2  3  4  5  6  7  8  Další » 
Ostatní akce fórum Kajak VUT / Ostatní akce / Cestovatelské promítání Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®