Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci /

Fotogalerie

Stránka  Stránka 1 z 3:  1  2  3  Další »  
Marek
Člen
#1 | Zasláno: 25 Kvě 2022 11:22 | Změnil(a): Marek

Přidával jsem nové funkce do stránek galerie.

U alba přibyly v horním řádku dva podivné symboly: ∑ a ⇹.
∑ načte fotky ze všech podobně pojmenovaných alb daného roku a pokusí se je seřadit podle času pořízení.
⇹ Album načte s fotkama ve vysokém rozlišení. Prohlížení pak může být poněkud pomalé

Přibyl filtr. Lze si tak například zobrazit všechny fotky ze Salzy od roku 2015

Nahrávání z prohlížeče nově ukládá pro běžné prohlížení fotky zmenšené na 3 Mpx a převedené do progresivního jpeg. To je užitečné, zejména pokud fotíte do pokročilého obrazového formátu (zdravím apple s HEIF a samsung s heic), zmenšené fotky uvidí všichni i mimo váš technologický koutek. Lze to vypnout odškrtnutím "zmenšit nadrozměrné".

Nahrávání přímo přes ftp je stále podporováno, ale zmenšení se neudělá a v zobrazovátku se nové fotky objeví až další den.
Mazání přes ftp samozřejmě funguje dál, ale řekněte mi, když tak učiníte, musím pak promazat indexy fotek.

Problémy, nedostatky a jakékoli návrhy na zlepšení mi hlaste (osobně, na chatu, tady, ....), časem s tím něco udělám. Kdyby mi někdo chtěl pomoci, nebráním se

--------------------------------------------------

Pro vkládání do článků jsem zpřístupnil základní úpravy fotek:
pokud už máte url fotky, stačí změnit část /images/ na /th/ /tf/ nebo /td/ což zmenší obrázek na šířku na 397, 600 a 1200 px
test
Parametr r pak umožňuje otáčet po 90°. například takto

Je to částečně dokumentované
Marek
Člen
#2 | Zasláno: 13 Čvc 2021 21:58

Hug
Vylepeno na dveře loděnice.
Hug
Člen
#3 | Zasláno: 12 Čvc 2021 12:11

Marek
Super Akorat my, co nepamatujeme pre-historii spolku, nikdy neprijdeme na to heslo. Nedalo by se to napsat treba na dvere lodenice?
Marek
Člen
#4 | Zasláno: 11 Čvc 2021 15:45

Do fotogalerie už jde nahrávat obrázky přes http. A taky by jednotlivé fotky měly jít stáhnout a sdílet po kliknutí na šipku vpravo nahoře.
Marek
Člen
#5 | Zasláno: 11 Kvě 2021 22:38

Marek
Člen
#6 | Zasláno: 15 Dub 2021 19:03

Udělal jsem nový ksicht k obrázkům v Honzově fotogalerii.

Je to raná verze, určitě tam najdete chyby a budou vám nějaké věci scházet. Když mi o nich dáte vědět (třeba zde, ale lépe na experimentálním fóru), tak je časem opravím. Pokud by byl zájem, přidám nahrávání fotek a možná nějaké třídění.

Jo, a je to poněkud pomalé, mějte trpělivost
Janka
Člen
#7 | Zasláno: 21 Pro 2017 10:17

Foto z Vaňhova memoriálu! http://bit.ly/2BSeCMS
Lucka
Člen
#8 | Zasláno: 14 Lis 2017 08:16

Ahoj kajakáři, přidávám pár fotek ze svatby Katky a Edy
Romča
Člen
#9 | Zasláno: 28 Říj 2017 14:47

V Honzově fotogalerii jsou nyní fotky z Roudnice, vyberte rok 2017, Roudnice 22.07, Romča
Dále pak fotky na rajčeti od Old Hasana.
Janka
Člen
#10 | Zasláno: 17 Kvě 2017 09:41

Fotky z víkendového kanálu https://goo.gl/photos/waJAXMq5q6hsgyGn8 (Většinu pořídila Danka, díky!)
zav
Člen
#11 | Zasláno: 13 Úno 2017 12:49

Máro, LUXUSNÍ fotky. Díky!
Marek
Člen
#12 | Zasláno: 12 Úno 2017 16:48 | Změnil(a): Marek

Fotky z loňské Roudnice s nočním ježděním a Čunova.
(jsou i na Honzově serveru)
Oskar
Člen
#13 | Zasláno: 19 Led 2016 16:35

Velmi pozdě, ale přece - fotky z Burčáků a Tonyho 30tin
Lucka
Člen
#14 | Zasláno: 5 Říj 2015 08:44

Tak tady i ke stažení
Lucka
Člen
#15 | Zasláno: 4 Říj 2015 23:26

Napravuji resty a přidávám odkaz na fotky z víkendového lezení - http://arielle.rajce.idnes.cz/Lezecky_vikend_pod_Helfstynem_-_26._-_28._9._15/
Stránka  Stránka 1 z 3:  1  2  3  Další » 
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci / Fotogalerie Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®