Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci /

Fotogalerie

Stránka  Stránka 2 z 3:  « Předchozí  1  2  3  Další »  
honza_k
Člen
#16 | Zasláno: 15 Kvě 2015 09:06

Nerekl bych ze to jsou primo studijni ucely, ale proste me vic bavi napsat si neco sam, nez se snazit neco ohnout k mym predstavam (ale mozna je to dane tim ze moje predstavi o fungovani galerie jsou prilis zvracene (: ). Kdyz jsem delal kratky pruzkum dostupnych reseni tak se mi vetsina zdala dost slozita (ale to zas muze byt tim ze nemam v tehle oblasti zadne zkusenosti), ale je samozrejme mozne ze me to prestane bavit a stejne se nakonec pokusim nacpat tam neco hotoveho.
Pokud ma nekdo nejaky napad, nebo jeste lepe zkusenosti, tak si radnecham poradit a budu moct zabijet svuj cas necim jinym (:.
Za mne me napada jen par pozadavku:
- resize na rozliseni displaye na strane serveru (s moznosti nastavit si vlastni rozliseni)
- ovladani z klavesnice
- ovladani tazenim na dotykovem display
- moznost stahnout vybrane galerie v jednom archivu
- upload pres http (ftp se zatim moc neosvedcilo)
Tohle ale nepochybne splnuje vetsina hotovych reseni. Pokud ma nekdo dalsi navrh tak se ozvete.
Hasan
Člen
#17 | Zasláno: 15 Kvě 2015 08:22

honza_k
Souhlasím s Markem, nemá cenu zvnovu vynalézat kolo (ledaže bys to měl opravdu z cvičných důvodů). Spíš by to chtělo dát dohromady co by měla galerie splňovat a vybrat nějakou vyhovující a tu nasadit. Každá snaha se samozřejmě cení
Marek
Člen
#18 | Zasláno: 15 Kvě 2015 08:13 | Změnil(a): Marek

honza_k
galerie je dobrý nápad, ale snažší než si psát vlastní (a ještě k tomu v php ) je použít nějakou existující opensource variantu. Nebo je to z cvičných důvodů?
honza_k
Člen
#19 | Zasláno: 15 Kvě 2015 04:03

Zatim se mi nepovedlo vymyslet a zrealizovat zadny inteligentni zpusob distribuce hesla, takze ho hodim zitra na nastenku v lodenici. Rekl bych ze kdo ma pristup na lodenici muze mit pristup k fotkam. Pokud nekdo chce pristup a nemuze v nejblizsi dobe na lodenici, tak mi muze napsat SMS na 776 648 tri tri devet. Na ftp jsem taky nahral nektere fotky z fora, pokud by to snad jejich autorum vadilo tak se ozvete.

Jinak jsem se dnes (nebo spis vcera ( pokusil dodelat k ftp jednoduchou galerii, rana betaverze je tady:
http://klusacek.tk/~kajakvut-gallery/gallery_select.php
Zatim tam neni zadna cache na nadhledy atd. takze je to dost pomale. Pokud se vam zda ze tam neco vypada nebo funguje spatne, tak se vam to asi nezda, ale je to tak. Bohuzel css, javascript a PHP jsou pro me dost cizi technologie. Je mi jasne ze k pouzitelnemu stavu tomu jeste dost chybi, ale zajmalo by me jestli je o to vubec zajem a ma cenu s tim neco delat.
Kuba
Člen
#20 | Zasláno: 25 Bře 2015 15:58 | Změnil(a): Kuba

Ahoj, nešlo mi primárně o výměnu fotek, ale o archivaci, i když se jedno s druhým nevylučuje. Pokud tam nahráváte něco za jiného autora, domluvte se s ním přímo. Iniciativu bych uvítal, kdyby jste chybějící galerie na Picase dopromazali na únosnej počet a uveřejnili na Picase k ostatním.

To heslo teda nedávám

V práci používám filtr Lanczos3 ve Fastone Image Vieweru, při archivní velikosti 900/1200 dělá kolem 500kB, při 2048/1536 kolem 700kB. Těch 700kB na fotku (cca, každá vyjde jinak) je myslím ok. Ponechávejte původní datum a čas u fotografie. Jakmile se na to FTP dostanu, přidám tam manuál k nahrávání (to bude ten rozdíl mezi výměnou a archivací - indexace a řád Těšim se zejtra...
Oskar
Člen
#21 | Zasláno: 24 Bře 2015 19:23 | Změnil(a): Oskar

Hasan
na picasse (dnes google plus) to stáhnout celé jde, pokud se to při vytváření alba povolí (používám)

střecha
s tou kompresí bych asi nešel až tak nízko, nechal bych to možná na uvážení autora.
Hasan
Člen
#22 | Zasláno: 24 Bře 2015 14:43

Bylo by fajn mít možnost stahovat celé alba z galerie. Ve většině případů by pak odpadla nutnost žádat o originály, což je právě někdy na dlouho. Galerie by sloužila jako jeden společný bod pro sdílení fotek. Nemám přehled co která galerie podporuje, je to jen nápad.
střecha
Člen
#23 | Zasláno: 24 Bře 2015 14:03

Tak jako Oskar podemnou take pouzivam pro web rozliseni zhruba 2Mpx -> tj. 1920 delsi strana (pro zobrazeni 1:1 na FullHD).
Pro ukladani (po zmenseni) do jpg pouzivam uroven komprese zhruba 80 - 90 (vse nad 80 je ve vetsine pripadu dostatecne).

Takze jako ideal povazuju jpg s rozliseni okolo 2Mpx a velikost zhruba 300 - 500kB
Oskar
Člen
#24 | Zasláno: 24 Bře 2015 13:54 | Změnil(a): Oskar

Kuba
Velikost pro archivování: Já osobně zastávám názor že 2048px delší strany je ideální - na google galerii (např.oddílovou) to je maximální rozlišení, u kterého není omezení kapacity. Pro prohlížení na webu (i fotky 10x15) je to dost a pro případné zvětšeniny není přece problém kontaktovat autora s žádostí o originál.
honza_k
Člen
#25 | Zasláno: 21 Bře 2015 15:31

Při testech na živých kajakářích se ukázalo, že zvolená otázka je příliš obtížná. Na radu testovacích subjektu tedy přidávám následující nápovědu k první otázce. Přesto že má možnost volby ze dvou možností, vždy si vybere možnost B.
Pokud si někdo stale neví rady tak mi napište SMS na 776 648 33devět.
A pokud má někdo nápad na lepší heslo tak dejte vědět (:
Pro ověření funkčnosti jsem tam nahrál nějaké fotky z předchzích akcí, které jsem měl stažené, tak doufám že to původním autorům nevadí (:
honza_k
Člen
#26 | Zasláno: 20 Bře 2015 15:17

Heslo muzu samozrejme zmenit, jen by to chtelo neco co znaji vsichni clenove a zaroven jen clenove (:
Jsem otevren vsem navrhum ...
Jinak pokud se najde nekdo kdo nema zkusenosti s ftp, tak ve Windows staci zkopirovat dane adresy (ftp://kajak-ro@kajak-vut.tk) do pruzkumnika a potom se s tim da pracovat podobne jako s mistnim diskem. Pokud chcete neco lepsiho tak staci sahnout po specializovanem klientovy (napriklad WinSCP).
Kuba
Člen
#27 | Zasláno: 20 Bře 2015 11:44

No a já poprosím, nahrávejte promazané a hotové galerie, složku pojmenujte rok_měsíc_akce_autor, takže 2014_09_Vavřinec_Kuba. Ať je s tím pak co nejméně práce. Jak velké fotky stojí za to archivovat? Poradí někdo?

Dík.
Hasan
Člen
#28 | Zasláno: 20 Bře 2015 06:31 | Změnil(a): Hasan

Heslo funguje, akorát nevím jestli ho všichni rozluští Kdyžtak mi můžete napsat o nápovědu, řeknku vám vtip
honza_k
Člen
#29 | Zasláno: 20 Bře 2015 02:08

Pokud by byl zajem o nejake misto na vymenu fotek tak jsem zalozil ftp.

Pristup pro cteni je:
ftp://kajak-ro@kajak-vut.tk
heslo:kajakvut

Pristup pro zapis
ftp://kajak-wr@kajak-vut.tk
Heslo je slozeno ze dvou slov bez diakritiky. Slova maji prvni pismeno velke a nejsou oddeleny mezerou.
Prvni slovo - Kdo(nebo co) si muze vybrat ze dvou moznosti?
Druhe slovo - V jakych jednotkach se meri uspesnost zdolavani vodnich ploch na uzemi Brna?

Zabezpeceni pristupu to asi bude chtit vyresit lepe, berte to jako testovaci provoz. Taky tam ted neni vyhrazeno moc mista (cca 100GB), pokud bude zajem tak to ale neni problem rozsirit.
Pokud se objevi jakekoliv technicke problemy tak sem napiste ...
Lucka
Člen
#30 | Zasláno: 19 Bře 2015 13:53

Kuba
Já něco málo mám, ale na valné hromadě se neukážu. Zkusila bych ti to někam nahrát.
Stránka  Stránka 2 z 3:  « Předchozí  1  2  3  Další » 
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci / Fotogalerie Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®