Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci /

Elektronická evidence půjčovny

TomF
Člen
#1 | Zasláno: 4 Zář 2024 21:20

Marek
Maro, bude odkaz na pujcovnu nekde na strankach? aby tady ve foru casem nezapadnul?
radek
Člen
#2 | Zasláno: 3 Zář 2024 10:32

už dobrý
radek
Člen
#3 | Zasláno: 2 Zář 2024 14:42

zdar nemohu zadat datum vrácení ten stejný den ale jsem antitalent
Marek
Člen
#4 | Zasláno: 1 Zář 2024 15:28

Elektronická evidence půjčovny je v ostrém provozu na https://pujc.kajak-vut.eu

Vypadá to, že nic zásadního nechybí ani není špatně. Takže ověříme používáním Chyby i náměty ke zlepšení mi hlaste. Testovací data jsem smazal, admin přístupy změnil. Kdo si myslí, že by měl mít admin přístup, ozvěte se mi.
Marek
Člen
#5 | Zasláno: 18 Srp 2024 21:54

Update:
mé půjčky
řazení materiálu podle četnosti
kosmetické změny potvrzení, řádu a mailů

Výpočet počtu dnů už fungoval, při přidávání materiálu se buď zkopíruje z posledního, nebo vypočte ze začátku a konce.

Měla by to být plnohodnotná náhrada papírového formuláře, už nebude třeba nic podepisovat.
Vláďa
Člen
#6 | Zasláno: 14 Srp 2024 14:50

Štěpán Š
Rezervační systém to nemá být čistě úmyslně. Ne jen kvůli i budoucí existenci papíru. Ale až vydávající materiálu určuje co skutečně dostaneš. A to že si "o něj napíšeš" dřív by nemělo být zárukou že jej dostaneš právě ty, neb pro jiného může být výhodnější a tobě stačí i jiný
Štěpán Š
Člen
#7 | Zasláno: 14 Srp 2024 08:53

Ahoj,
sice si půjčuju jen vyjímečně, ale když jsem četl vlákno, tak mě napadla jedna až dvě věci k zamyšlení.
Co si pamatuju, tak papírový formulář někdo vyplňuje před akcí někdo po akci. U papíru je to celkem jedno, ale v elektronické podobě by formulář mohl řešit i rezervace -> Co už je formulářem na daný termín rezervováno, není možné rezervovat znovu na stejný termín. Nejspíš by bylo nutné papírovou formu zrušit úplně, aby to fungovalo správně.
Druhá věc. Možná by byl fajn nějaký přehled "Mých výpůjček" s případnou možností editace (nejspíš jen před akcí).
Možná to jsou zbytečnosti, pro oddíl o naší velikosti. Jen mě to napadlo
TomF
Člen
#8 | Zasláno: 12 Srp 2024 22:11 | Změnil(a): TomF

Vyzkouseno, super iniciativa!!
Moje ocekavani by bylo, abych pujcovni formular mohl vyplnit v klidu doma po akci a nemusel se s tim zdrzovat pri prebirani nebo odevzdavani materialu. Jen si nejsem jisty, jak to pujde udelat skrz originaly podpisu na aktualnich papirovych formularich.

S vyplnovanim nebyl zasadni problem. Prekvapilo me a zaroven velmi potesilo automaticke navrhy bydliste a seznam materialu. To usnadni a zprijemni vyplnovani - super vec!

Navrhnul bych ke zlepseni dva body:
- na zacatku vyplnim zacatek a konec vypujcky. Z toho by se mohl vypocitat pocet dnu a predvyplnit se k jednotlivemu materialu
- vyberove menu pro pridani materialu bych radeji radil podle cetnosti pujcovani, tedy na zacatek seznamu bych dal kajak, padlo, sprajda, vesta, helma,.. Aktualne to zacina oblecenim a to si asi pujcuje malo lidi

Jeden formular jsem odeslal. Slovo "Potvrzeno" by mohlo byt o dost vyraznejsi, malem jsem si ho nevsimnul. Mohla by nasledovat strategie z iternetoveho bankovnictvi. Po potvrzeni platby se taky cela stranka vycisti a zobrazi se napr. napis: Vase transakce probehla v poradku.
Vlastne si nejsem poradne jisty, co presne se stalo s tim dokumentem, kdyz jsem zmacknul Odeslat a co jeste musim udelat pro dokonceni vypujcky.
Marek
Člen
#9 | Zasláno: 5 Srp 2024 09:38

Boris
Sleva na házečku se odpočítá při odeslání formuláře, někam to napíšu, ať to lidi nemate.
Více věcí stejného typu bylo zamýšlené (papírový formulář to umí taky
Boris
Člen
#10 | Zasláno: 5 Srp 2024 08:06 | Změnil(a): Boris

Marek
Skúšal som ešte reálnejšiu objednávku (plná výbava) a všimol som si, že sa hádzačka pripočíta aj keď mám požičaný kajak. V papierovej verzii je uvedené, že hádzačka je ku kajaku zdarma. Pozor na edge-case, keď si kajak požičiam na deň a hádzačku na dva z nejakého dôvodu.

Neviem či to bolo zamýšlané, ale páči sa mi aj možnosť požičať si viac vecí rovnakého typu (2 kajaky a pod.).

S tým ukladaním a zopakovaním máš pravdu, vyžaduje to nájsť si email z požíčovne a kliknúť na link, tak použivam hromadu služieb, keď si neviem spomenút na adresu.

PS: na MacBooku je ten date picker ešte horší, nedá sa prepnút na výber rokov, musím sa preklikať po mesiacoch. Každý rok je to viac a viac klikania
Marek
Člen
#11 | Zasláno: 4 Srp 2024 20:50

Dík za zpětnou vazbu.
1. že zrovna jablečná zařízení budou mít nepříjemný datepicker mě překvapuje. To formulářové pole bych však kvůli html korektnosti chtěl zachovat jako date. Zamyslím se nad tím.
2. Do local storage bych to dát mohl, znamenám si jako věc k zlepšení. Pro opakované použití nicméně už je v rekapitulaci potvrzeného formuláře tlačítko zopakovat, které vyplní nejen nacionále, ale i materiál (pro ty, co si půjčují pořád totéž)
3. Nic, co by rozumně fungovalo jsem nenašel. Dokonce i formát QR platby je nekompatibilní v rámci evropy (ČR a SR SPAYD; AT, DE a pár dalších EPC, zbytek raději nic), specifikace linku pro platbu je pro změnu v RFC 8905 (nekompatibilní s oběma qr kódy), ale jestli tomu rozumí bankovní aplikace ještě musím vyzkoušet v nějaké budoucí verzi a link na platbu přes nějakou třetí stranu nepřipadá v úvahu.
Boris
Člen
#12 | Zasláno: 4 Srp 2024 18:52

Vyskúšal som na požičanie pádla. Podľa mňa to je super vec. Uvítal by som len mierne zlepšenie.
1. Výber dátumu narodenia. Na iPhone sa mi zobrazí date picker a je to otravné tam našúchať dátum. Oveľa rýchlejšie by bolo kebyže to napíšem
2. Pre opakované použitie (a uloženie do obľúbených) by bol super komfort, kebyže sa mi údaje uložia do local storage a druhýkrát to už nemusím vypĺňať
3. Neexistuje nejaký link, ktorý by mi otvoril bankovú appku s predvyplnenou platbou a kliknem “zaplatit”? Stiahnuť QR kód a zaplatiť je tiež jednoduché, je to len návrh na zlepšenie.
Marek
Člen
#13 | Zasláno: 4 Srp 2024 18:37

Prozatím je tedy v testování, takže na skutečné výpůjčky ji nepoužívejte. Ale pro ty, kteří by ji v budoucnu chtěli použít, je vhodná doba ověřit, jestli funguje podle představ. Kdo ji vyzkoušíte, tak mi dejte vědět (tady/na chatu/osobně/...), jestli bych měl něco předělat, upravit nebo vysvětlit.
Marek
Člen
#14 | Zasláno: 4 Srp 2024 18:31

Šetřete naše lesy! Byla vytvořena elektronická verze půjčovního formuláře. Nemá ambice být rezervačním systémem, nemá ambice zcela nahradit papírovou verzi. Jenom umožňuje vyplnit půjčovní formulář, spočte součty, vygeneruje údaje pro platbu a pošle potvrzení.

Běží na pujc.kajak-vut.xyz
Organizační věci fórum Kajak VUT / Organizační věci / Elektronická evidence půjčovny Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®