Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Vybavení fórum Kajak VUT / Vybavení /

Obnova oddílového materiálu

Oskar
Člen
#1 | Zasláno: 28 Dub 2014 07:47

Ohledně starších helem (a vesty, a vůbec bezpečnostního vybavení) bych byl opatrný. Pokud to není od někoho koho znáte a věříte mu (tj že víte jak se k tomu choval), raději bych tady nešetřil. Mohli by jste toho jednou litovat.
Do oddílové výbavy se to pro výše uvedené důvody nehodí.
malta
Člen
#2 | Zasláno: 27 Dub 2014 14:51

Vláďa
Člen
#3 | Zasláno: 26 Bře 2014 22:50

Oskar
Hmm... to už si bereš za úkol přes půl roku...

Marťas
Zas tak těžké nejsou dokud nepoznáš nic lehčího...
Oskar
Člen
#4 | Zasláno: 26 Bře 2014 16:33 | Změnil(a): Oskar

souhlasím s Marťasem, sebelepší oddílový materál stejnak nevydrží tu zátěž... prostě ke svému by se lidi chovali jinak.
Navíc si myslím že bychom měli nakupovat v první řadě hospodárně, tj. rozumnou kvalitu (a bezpečnost) za co nejnižší cenu.

Mimochodem, loni jsem nakupoval, a tak mám v Hiku slevu asi 8%. Případně bych se zkusil poptat zda by nám nedali nějakou oddílovou (beru si to za úkol).
Marťas
Člen
#5 | Zasláno: 25 Bře 2014 16:49

Mám Descentku déle něž oddílové a je v pohodě - je méně pohodlná, odlepující se polstrování jsem lípnul chemoprenem. dobře chrání celou hlavu včetně uší. Rozbyté štelovátko nebo něco podobnýho budeš mít u všech s kterýma se zachází jako s oddílovým matrošem. Hlavně nekupovat helmy s molitanovým či podobným polstrováním - brzy vymačká, zničí, rozpadne.Polstrování musí být napevno v helmě - odendávací se ztratí, upadne,...hlavně ne na suchý zip!
Hasan
Člen
#6 | Zasláno: 25 Bře 2014 14:41

No právě ty nejlevnější helmy moc nevydržely. Začalo se odlepovat polstrování a rozbilo se štelovátko. Takže helmy bych možná pořídíl kvalitnější (Protec), ale v menší míře. Jak říkáš, kdo bude jezdit, pořídí si vlastní.
Na šprajdy mrknu.
Juraj
Člen
#7 | Zasláno: 25 Bře 2014 13:23

v Hiku teď mají akci nebo tu novou řadu Rhino, osobně mám tuto a jsem s ní spokojený, je předtvarovaná, dobře se nasazuje a drží. Helmy bych nevymýšlel žádné speciality, prostě vzít nejlevnější aby bylo co dát nováčkům na akci. Kdo bude chtít jezdit, ten si stejně pořídí svoji vlastní.
Marťas
Člen
#8 | Zasláno: 25 Bře 2014 11:52

Ty profiplasty jsou neuvěřitelně těžky, ale zase vydržej docela dost... Jestli ty žlutý jsou TNP tak se dost zhoršili rozhodně mám u toho starýho co mám doma jiný plast.
Hasan
Člen
#9 | Zasláno: 25 Bře 2014 11:27

Ty Profiplasty mě nepřijdou tak strašný, možná jsou trochu těžší než Brut, ale ty TNP jsou podobně těžky (aspoň podle papírů). Nováčkům často pádla uplavou, někde se šprajcnou, takže musí něco vydržet. To že na trenále pádlujou s těžším pádlem jim aspoň posílí ruce. Až si našetří na vlastní, ocení jeho lehkost a budou si ho vážit
Zajímal by mě váš názor na helmy a špricky.
Juraj
Člen
#10 | Zasláno: 25 Bře 2014 08:43

Mám takový divný dojem, že jsou to přesně tato pádla.
Marťas
Člen
#11 | Zasláno: 25 Bře 2014 08:12

Mám dobré zkušenosti s plastovým pádlem od TNP-Asymmetric. Jedno mám pořád doma (levá 90° V pohodě hmotnost, kvalitní plast a co jsem googlil tak se dá pořídít cca za 1000kč (WE ho nemá). Chci tohle koupit jako náhradní skládací do lodi.
Není ten profiplast to co už na loděnici máme(barevný)? Ty barevný jsou neuvěřitelně těžký a materiál taky nic-moc.
Žlutá pádla jsou co za značku? Doufám, že to nejsou TNP, protože by to znamenalo, že TNP je taky na prd (plast a výztuha listu).
KajakVUT
Administrátor
#12 | Zasláno: 23 Bře 2014 11:28 | Změnil(a): KajakVUT

Do konce dubna se plánuje nákup nového vodáckého materiálu. Zejména pádla, špricky a v menší míře helmy.
Návrh na pádla - Profiplast
Pro špricky a helmy zatím nepadl žádný konkrétní návrh.
Máte-li nějaký dobrý tip na jakékoli zmiňované vybavení, dejte vědět.
Cenový strop je někde kolem 1500Kč.
Vybavení fórum Kajak VUT / Vybavení / Obnova oddílového materiálu Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®