Kajak VUT

logo Kajak VUT
 | Hlavní stránka | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika |
Tréninky fórum Kajak VUT / Tréninky /

Pádlovani dětí s rodiči

Stránka  Stránka 1 z 3:  1  2  3  Další »  
Sehny
Člen
#1 | Zasláno: 2 Čvc 2026 13:55

Máme nějakou vizi co bude s tím vybavením až odrostou děti členů Kajaku VUT? Budeme nabírat další děti a někdo se jim bude věnovat?

Mně totiž přijde, že teď je velký počet dětí členů oddílu, kteří jsou ready na to začít jezdit na vodu, ale bude to tak i za 5 let? Ve věku 0-4 teď sice nějaké děti jsou, ale pokud si správně pamatuju, jsme se všichni odstěhovali z Brna.
zav
Člen
#2 | Zasláno: 2 Čvc 2026 08:53

Ahoj, na chatu jednatelů se rozjela diskuze ohledně nákupu dětského vybavení. Protože se to týká především rodičů pádlujících dětí, přidávám svůj pohled i sem (ve stejném znění).

V první řadě mi přijde fér říct, že mě se to týká jen velmi okrajově (kajaky pro moje děti mám na 2-3 roky vyřešené). Takže se k tomu vyjádřím hlavně jako jednatel a taky protože mě Romča poprosila o názor na typ lodí pro děti cca 8-10 let (z čehož vyšlo to Dynamo a nejmenší Axiom). Navíc mám zkušenosti z Káčátek, kam jsem s Vítkem chodil poslední rok.

Myslím si, že od od loňského prvního nápadu na založení dětského oddílu jsme se někam posunuli, spousta věcí se vyjasnila, tušíme, kolik je zhruba zájemců a jaké má kdo očekávání. Za tu dobu se můj pohled trochu změnil. Já jsem navíc získal účastí na Káčátkách slušný přehled, jak to dělají vedle, znám tamní situaci a mám tam kontakty.

Jsem rád, že tady to téma Romča vykopla a vytvořila tak prostor k diskuzi, jestli celou tuhle aktivitu nepřehodnotit. Klidně ať se to nechá ve WE nacenit, ať se zjistí reálné možnosti (hlavně jsem zvědavý na pádla), a pojďme se mezitím pobavit, jaký to dává smysl a odpovědět si na otázky.

1. Potřebujeme rovnou 4, nebo by pro začátek stačil 1 nebo 2 sety? (když chce jít někdo na vodu když to zrovna není domluvené. Nezřídka by to stačilo i v domluveném termínu)

2. Co se bude dít, když těch dětí přijde najednou víc než bude kajaků? (myslím, že celkový potenciál jsou více než 4 děti)

3. Na kolik kajaků máme místo?

4. Jakou máme vizi do budoucna? Budeme pořizovat i větší lodě (pádla/vesty/helmy/šprajdy), až z těchto ti největší vyrostou (za 2-3 roky)?

Z mého pohledu si to zbytečně komplikujeme, když nejjednodušší a nejlevnější řešení leží hned vedle za plotem. A tím nemyslím půjčování vybavení od Káčat jako doposud, ale přihlásit děti oficiálně do vodáckého oddílu KTL (Káčat). Mají dostatek vybavení, mají hotový dětský oddíl. Pro děti od 10 let i “kroužek” s instruktorama. Jako členové budou mít možnost půjčovat si vybavení kdykoliv na Svratku v ceně oddílového příspěvku, na výjezdní akce za drobný poplatek.

Situace s Káčátky (6-9 let) je tam taková, že stávající instruktoři končí a Káčátka už se v září neotevřou. Je domluva, že někteří rodiče budou s dětmi chodit pádlovat, těžko říct kolik a jak pravidelně, ale tipl bych, že to bude tak kolem 5 dětí (v současných Káčátkách mezi těmi mladšími moc velký zájem o pádlování nebyl a starší půjdou do Ostřížů), a asi to nebude nějak moc organizované. Mohli bychom chodit společně, ale taky nemusíme.

Pokud bych pro děti něco kupoval, tak bych hlasoval za pádla. Ty jsou na Káčatech dost hrozný, ale prvně bych se o tom bavil s nima, oni na to dostanou dotace. Zvlášť, pokud bychom tam přivedli nemálo nových dětí.

Oni umí dělat dětský oddíl, mají vybavení, místo i zkušenosti. Je potřeba od nuly budovat druhý hned vedle?

PS: Na loňské VH jsem pro ten nákup taky hlasoval, tak pochopím, pokud to někdo dotáhne.
Zdeňka
Člen
#3 | Zasláno: 16 Čvn 2026 20:03

Ja o tom uvažuji, byť se může stát, že si to Vojta na poslední chvíli rozmysli a bude prudit. Ve stávající konstelaci by šel na vodu se mnou do lodě, nechce pádlovat sám.
Lenka
Člen
#4 | Zasláno: 16 Čvn 2026 13:21

Jde někdo zítra?
Lenka
Člen
#5 | Zasláno: 10 Čvn 2026 06:50 | Změnil(a): Lenka

Bude dnes pádlování a hlavně dorazí někdo s klíčema?
Lucka
Člen
#6 | Zasláno: 9 Čvn 2026 12:34

Ahoj, my mame tento tyden schuzi SVJ, takze nedorazime
Oskar
Člen
#7 | Zasláno: 26 Kvě 2026 21:47

Zítra dorazím s Vaškem, tak s námi počítejte!
Lucka
Člen
#8 | Zasláno: 26 Kvě 2026 17:53

Ahoj, my zítra konečně dorazíme
Romča
Moderátor
#9 | Zasláno: 11 Kvě 2026 15:53 | Změnil(a): Romča

Letos budeme opět chodit padlovat s dětmi stejně jako loni. Začínáme už tuto středu 13.5. v 16.30 na lodenici. Pokud to nepřekazí počasí. Případně info o změně ve středu během dne zde.
Lucka
Člen
#10 | Zasláno: 2 Říj 2025 08:17

Poslední trénink uzavřel tuto sezónu dětského pádlování. Bylo vše - sluníčko, déšť, velké vlny, slzy, mokré kalhotky i druhá fáze. Tak se budeme těšit zase na jaře!
Lucka
Člen
#11 | Zasláno: 30 Zář 2025 15:16

Zítra je poslední pádlování v této sezóně. Přijďte prosím včas, ideálně do 16:00, potom krátká rozcvička, ať jdeme brzy na vodu. Snad bude svítit sluníčko :-P
Romča
Moderátor
#12 | Zasláno: 24 Zář 2025 07:51

Tak ja kolem poledne zavolam spravcovi ze to dnes rusime. Reknu ze pristi tyden planujem jit ale to mu musim potvrdit /zrusit pak aspon den predem.
Lucka
Člen
#13 | Zasláno: 24 Zář 2025 07:18

pavel
Asi souhlas, tak tedy za týden!
pavel
Člen
#14 | Zasláno: 24 Zář 2025 06:00

Já tam teda déšť vidím ve všech křišťálových koulích + teplota 11 - 12 stupňů. Já bych to asi srabsky vzdal.
Lucka
Člen
#15 | Zasláno: 23 Zář 2025 20:46

Ahoj, kdo se chystá zítra? Pršet by nemělo, ale teplo také vypadá jinak. Já rozmýšlím, ale ráda se přidám k davu
Stránka  Stránka 1 z 3:  1  2  3  Další » 
Tréninky fórum Kajak VUT / Tréninky / Pádlovani dětí s rodiči Nahoru
Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na citovanou zprávu

?
Do diskuse mohou přispívat jen registrovaní uživatelé. Zadejte své přihlašovací jméno a heslo, nebo se zaregistrujte.

fórum Kajak VUT Powered by Chat Forum Software miniBB ®